Käppala renseanlegg Mekano opphengssystem leveranse

Ögländ System AB leverer til Sveriges tredje største renseanlegg

Til Käppalaverket leverte vi ca. 150 oppheng, bestående av Mekano® CH100-2T2, som bygger på vårt Mekano® opphengssystem, samt en spesialløsning utviklet av konsulentfirmaet EVT Umeå AB.

Entreprenør NCC hadde oppdraget med å bygge nytt nedbrytningskammer på Käppalaverket. For å hanskes med økende mengder avløpsvann var det nødvendig med et nytt. I tillegg ble det bygget et anlegg for høyflodrensing for å holde tritt med fremtidens rensekrav. Käppalaverket tar imot avløpsvann fra elleve kommuner i Storstockholm, som tilsvarer over en halv million innbyggere.  

NCC var entreprenør for dette prosjektet kalt R300, og valgte å bruke Øglænd Systems opphengsløsninger i innfartstunnelen, og i andre tunneler for å supportere alle fagdisipliner.

I utgangspunktet var det allerede prosjektert en sveiset smedløsning for alt av prosjektets oppheng. Men etter at Ögländ System AB viste at våre produkter var billigere, raskere og lettere å installere, valgte NCC og Käppala å bruke Øglænd Systems produkter i de tuneller hvor det ikke var bestilt en smedløsning.

Jeg jobbet på et tidligere prosjekt der vi bruke Øglænd System sine produkter, og når jeg kom på dette prosjektet var det en annen løsning som var valgt, men den var vanskelig å installere. Det er mange krav til renseverk, derfor valgte vi heller Øglænd Systems boltede løsning over en sveiset løsning. Vi blir ferdig å installere opphengssystemene denne uken og er veldig fornøyde med dem

- Christian Jonsson, Prosjektsjef NCC. 

Det nye nedbrytningskammeret kan avlaste de to eksisterende kammersene. Som brukes til produksjon av klimavennlig biogass til 100 av lokaltrafikkens gassdrevne busser. Mens høyflodrensingsanlegget håndterer situasjoner når det Käppalaverkets kapasitet for avløpsvann passeres. Dette er et viktig miljøtiltak som muliggjør raskere og grundigere rens av vannet som slippes ut.

Prosjektdetaljer

Prosjekt

Käppalaverket

Type

Renseanlegg

År

2017

Land

Sverige

Operatør

Käppalaförbundet

Endelig lokasjon

Lindingö utenfor Stockholm

Kunde

NCC