Kabelstigesystemer

Øglænd System tilbyr ett bredt spekter av kabelstiger produsert i ulike materialer som rustfritt stål, galvanisert, aluminium og glassfiber (FRP) resiner. Vårt sortiment av føringsveier er designet for å passe til ulike prosjekttyper, krav, industristandarder og miljøer.

Kabelstigene leveres som regel i rette lengder på 3 eller 6 meter. Det er enkelt å installere og endre retning eller nivå på kabelstigesystemene ved hjelp av tilhørende systemdeler som t-stykker, kryss, bend, risere og reduseringsdeler. Ett bredt spekter av tilleggsutstyr som stigefester, kabelklammer, deksel, lysarmatur og skilleplater er også tilgjengelig for å dekke ett hvert behov føringsveiene måtte ha.

Kabelstigene kommer i ulike høyder og bredder med forskjellig lastekapasitet og lastdybde for å dekke ulike prosjektbehov. Alle våre føringsveier er grundig testet og sertifisert av uavhengige tredjepartsbyråer som DNV-GL og ABS. Standard testing av kabelstiger inkluderer IEC og NEMA testing av lastekapasitet.

OE kabelstigesystem

OE er en vektbesparende kabelstige som tåler mye vekt. OE kabelstigesystemet er fleksibelt, plassbesparende og designet med tanke på HMS. Spesielt egnet for olje- og gassprosjekter.

LOE kabelstigesystem

LOE er en økonomisk kabelstige med lav vekt. Designet for middels tunge og lette kabler som kan bøyes mindre enn 300 mm. Passer utmerket som føringsvei for instrument-, data- og telekomkabler.

FOE kabelstigesystem

FOE kabelstigesystem består av korrosjonsbestandig fiberforsterket plast (Glassfiber/FRP) som leveres i flere resiner. Systemene er designet for å være lette i vekt, men likevel kunne gi optimal styrke og belastningskapasitet. FRP egner seg spesielt godt i korrosive miljøer der rust er en utfordring. Vårt FRP-material er selvslukkende og halogenfritt. Kabelstigene er UV-beskyttet og tåler også svært lave temperaturer. Det er også mulig å få tilbehør i FRP-material, slik at man får en helt metallfri installasjon.

RZE kabelstigesystem

Øglænd System tilbyr to forskjellige kabelstigesystemer til skipsbygging industrien, RZE-R og RZE-P. RZE-R kabelstigen har et spesielt hullmønster på vangene for enkel konfigurasjon av bend og vertikalbend/riser. Dermed er det ikke nødvendig med ekstra produkter for å endre retning på kabelstigen. RZE-R egner seg best for lette til middels tunge belastninger. RZE-P kabelstigesystem egner seg best for tyngre laster.

TOE kabelstigesystem

Kabelstige for infrastrukturprosjekter. Egner seg spesielt for lengre strekninger med føringsvei. Kabelstigen har ekstra sterke trinn og tåler dermed vibrasjon og tyngre laster. Stigen er spesialtilpasset for bruk i tunneler, da den tilfredsstiller alle krav fra Statens Vegvesen med tanke på godstykkelse og belastningsevne. Selv den letteste kabelstigen, TOE75 tilfredsstiller kravene til undersjøiske tunneler, tunnelklasse C-F. Systemet er komplimentert med en rekke utstyr som ekspansjons skjøtelasker, feste til radiokabel, lysarmaturfester, fester for detektorer, radarer og skilt oppheng.