Opphengssystemer

Opphengsskinner for konstruksjon av tverrfaglige opphengssystemer for alle disipliner inkludert elektro, instrumentering, telekommunikasjon, ventilasjon og rør. Våre systemer produseres i egnede materialer som rustfritt stål, galvanisert, aluminium og glassfiber (FRP) resiner tilpasset både offshore og landbaserte installasjoner. Leveres i ulike materialtykkelser og lengder for å supportere alt fra lette til tunge applikasjoner.

Mekano® er vårt anbefalte og mest fleksible opphengssystem. Alle Mekano® skinner er pre-engineered. Starterbraketter for sveis, bolting og bjelkeklammer er tilgjengelig. Sammenlignet med et sveiset system er Mekano® systemet lettere, raskere å montere, kostnadseffektivt og gir en tryggere konstruksjon.

Alle våre opphengsskinner har tilbehør som knuteplater, endebeskyttelse og skjøtelasker for en komplett installasjon. Vi tilbyr også U-profiler for supportering samt andre smarte opphengsløsninger som perforerte profiler, boltet og sveiset oppheng, gjengestag, U-bolter, innstøpningsskinner, veggkonsoller, opphengsmagneter, pendelskinner og hulldekkebraketter. 

Se vårt utvalg av opphengssystemer under.

For et mest mulig fleksibelt system under installasjon og ved fremtidige utvidelser eller endringer råder vi våre kunder til å følge MultiGrid® installasjonskonsept.

 

Mekano® opphengssystem

Mekano® er et fleksibelt, vekt- og kostnadsbesparende system for alle disipliner inkludert elektro, instrumentering, telekommunikasjon, ventilasjon og rør. Mekano® trekantskinner er tilgjengelige i forskjellige profiler og materialer som er tilpasset spesifikke bruksområder. Trekantskinnen er kompakt og stiv, men likevel lettere enn SHS og RHS skinner. I motsetning til et sveiset system og UNO-systemer, så kan Mekano® trekantskinner monteres "rygg mot rygg" uten ekstra braketter. Profilene har romslige hull på baksiden som gjør det enkelt å skru fast muttere, i tillegg kan man føre kabler inni profilene. Alle Mekano® skinner er pre-engineered og leveres med samme høyteknologiske løsninger. Sammenlignet med et sveiset system er Mekano® systemet lettere, raskere å montere, kostnadseffektivt og gir en tryggere konstruksjon.

FRP opphengssystem

Et opphengssystem av fiberforsterket plast (Glassfiber/FRP) er spesielt korrosjonsbestandig og kan takle de verst tenkelige miljøer. Systemene er designet for å være lette i vekt, men likevel kunne gi optimal styrke og belastningskapasitet. Øglænd Systems FRP-produkter er laget av et selvslukkende og halogenfritt material. Kabelstigene er UV-beskyttet og tåler også svært lave temperaturer. Det er også mulig å få tilbehør i FRP material, slik at man får en helt metallfri installasjon. For å tilpasse opphengsprofilene og drille hull så benyttes en Smart Jig boremal.

UNO opphengssystem

UNO er et tradisjonelt, utprøvd og testet opphengssystem bestående av enkle U-formede profiler. UNO-systemet kan ikke monteres "rygg mot rygg" slik som Mekano® opphengssystemet og krever derfor flere braketter og tilbehør for å oppnå ønsket konfigurasjon. Dette betyr at UNO-systemet krever lengre installasjonstid, flere deler og gir høyere totalvekt enn Mekano®.

Veggkonsoller

Veggkonsoller brukes som oppheng til kabelstiger og kabelbaner eller som et supplement til Mekano® eller UNO opphengssystem. Veggkonsoller kan festes direkte til vegg ved bruk av bolter eller ved sveising.

Systemspesifikke opphengsløsninger

Spesifikke opphengsløsninger laget for SPB kabelbaner, OE kabelstiger og LOE kabelstiger.

Diverse oppheng

Her finner du perforerte profiler, boltet og sveiset oppheng, gjengestag, U-bolter, innstøpningsskinner, veggkonsoller, opphengsmagneter og hulldekkebraketter.

Tunnel opphengssystem

Vi har løsninger for montasje både på fjellbolt og gjengestag, samt i støpte tunneler – enten det er betongkulverter eller i inn- og utkjøringssoner. Ifølge krav fra Statens Vegvesen så skal det være mulig å justere festene 20 mm sideveis, 60 mm opp og ned, og de skal bygge maks 50 mm under kabelstigen. Våre fester oppfyller disse kravene med gode marginer. Byggehøyden under kabelstigen er maks 10 mm med våre løsninger. Dette forenkler montasje av lysarmaturer, for da kan man skyve armaturbøylene over pendelkonsollen.

Hilti feste på stål system

System for å feste direkte på stål for post-paint modifikasjoner. Hurtig, sikker og enkel sveissefri festemetodikk for tekniske føringsveier, tubing, lys, grating og utligningsjording. Perfekt for MMO og vedlikehold offshore, shipping eller ved nybygg. Installeres på få minutter, testet for 40 års levetid.