FRP Glassfiber System på Bremnes Seashore settefiskeanlegg i Trovåg © Øglænd System
Foto: © Øglænd System

FRP-system på Bremnes Seashore settefiskanlegg

Øglænd System leverte opphengssystemer i FRP til Bremnes Seashore sin nye storsatsing; de investerte mellom 450 og 500 millioner kroner i et splitter nytt settefiskanlegg i Trovåg. Vår kunde, Helgevold Elektro, hadde jobben med å utføre elektro- og automasjonsentreprisen.

Dette er et innendørsanlegg, men like fullt et anlegg med svært høy korrosivitet, blant annet på grunn av stillestående sjøvann. Oppdrettsnæringen er opptatt av at alt teknisk utstyr, så vel som resten av inventaret, skal være korrosjonsbestandig.

Helgevold Elektro hadde erfaring med FRP fra et tidligere settefiskanlegg, og har valgt å benytte opphengssystem i FRP på Bremnes Seashore. Øglænd System har levert kabelstiger, armaturskinner, og alt av opphengssystem i FRP til prosjektet.

FRP er en spesielt god løsning til settefiskanlegg der en ikke ønsker rustdannelser.
 

FRP Glassfiber System

FRP egner seg svært godt i industriområder med korrosivt miljø. FRP leveres i alt fra lette installasjoner, til kraftig utstyr for tyngre belastninger.
Fordelene ved å velge FRP Glassfiber System:

 • Korrosjonsbestandighet
  FRP har svært god korrosjonsbestandighet. Systemet kan om ønskelig leveres med FRP-tilbehør i stedet for syrefaste, for spesielle applikasjoner.

 • Rask og fleksibel installasjon
  Fleksibel installasjon. FRP-systemet kan kombineres med våre andre opphengssystemer. Smart Jig-boremaler benyttes for enkel tilpasning og installasjon.

 • Selvslukkende & halogenfritt
  FRP-systemet er selvslukkende og halogenfritt. Det er UV-beskyttet, og tåler også svært lave temperaturer.

 • 3D design bibliotek
  FRP-systemet er tilpasset våre 3D design bibliotek, for enklere engineering support. Vi drar nytte av vår lange erfaring innen olje & gass- og vindkraftindustrien.

 

Kunden om FRP systemet:

I tillegg til korrosjonsbestandigheten, er utstyret også lett å arbeide med. Alt arbeidet med kutting og tilpasning kan gjøres innendørs, uten gnister og fare for brann.

- Svein Tore Veim, Prosjektleder hos Helgevold Elektro. 

Prosjektdetaljer

Prosjekt

Bremnes Seashore

Type

Havbruk

År

2016

Land

Norge

Operatør

Bremnes Seashore AS

Verft

Helgevold Elektro

Endelig lokasjon

Trovåg, Norge

Kunde

Helgevold Elektro