Mine lister
Ingen aktive liste Gå til min liste
Mine lister
Ingen aktive liste Gå til min liste
Photo: Woldcam/Equinor
Foto: © Woldcam, Equinor

Aasta Hansteen

På dette prosjektet tok kunden i bruk Øglænd System sitt fleksible MultiGrid®-konsept. Det går ut på å sveise et rutenett av startbraketter for å flest mulig opphengsløsninger.

I disse startbrakettene monterte man Mekano® opphengssystem med kabelstiger og kabelbaner. Vårt fleksible system bidro til å redusere installasjonstid og kostnad.

Aasta Hansteen er en flytende Spar FPSO plattform, og den første av sitt slag på norsk sokkel. I tillegg er den størst i verden, siden den veier forbløffende 70.000 tonn og er 340 meter høy. Dette er høyere enn Eiffeltårnet i Paris! Selve plattformen består av et integrert dekk med prosesseringsanlegg, boligkvarter, og fakkeltårn. Alt er designet av Technip-USA.

Gassen vil transporteres gjennom den 482 km lange Polarled rørledningen, som forbinder Aasta Hansteen-feltet med prosessanlegget i Nyhamna i Møre og Romsdal. Kondensat lagres på plattformen siden den har kapasitet for 25.000 kubikkmeter kondensat. Deretter transporteres den videre med skytteltankere.

 

Prosjektdetaljer

Prosjekt

Aasta Hansteen

Type

Oljeplattform

År

2015-2017

Land

Norge

Operatør

Equinor

Verft

Hyundai Heavy Industries (HHI)

Endelig lokasjon

Norskehavet