Mine lister
Ingen aktive liste Gå til min liste
Mine lister
Ingen aktive liste Gå til min liste
FRP-installasjon på anlegget i Belsvik

Glassfiberinstallasjon på Lerøy Midts settefiskanlegg i Belsvik

Lerøy Midt skal firedoble produksjonen av settefisk ved deres anlegg i Belsvik i Trøndelag, og for å nå dette målet var det nødvendig å utvide det eksisterende anlegget. Salgsingeniør Nora Fotland besøkte anlegget for å se det endelige resultatet og få tilbakemelding fra West Elektro om hvordan det var å bruke vårt opphengssystem i FRP (fiberforsterket plast).

West Elektro står for elektroinstallasjoner på prosjektet og vi har samarbeidet med dem siden begynnelsen av 2020. Første levering av kabelstiger gikk ut i 2021 og prosjektet er nå i sluttfasen.

Det korrosive miljøet i settefiskanlegg krever spesielle hensyn med tanke på materialvalg. For å unngå rustdannelser falt valget på vårt system i FRP, som har svært god korrosjonsbestandighet. I dette prosjektet har West Elektro benyttet kabelstiger i FRP-materiale av typen FOE70.

«Fordelene er helt klart bestandigheten i forhold til korrosjon, i dette tilfellet mot sjøvann. At det i tillegg er et lett materiale gjør det enklere å håndtere når du monterer i høyden. På dette anlegget var også trapper og repo gjort i komposittmateriale, og dette ga en fin helhet,» sier arbeidsleder i West Elektro Vidar Kleivli.

Fordeler med glassfiber

  • Korrosjonsbestandighet: FRP (fiberforsterket plast) har svært god korrosjonsbestandighet.
  • Rask og fleksibel installasjon: FRP-systemet kan kombineres med våre andre opphengssystemer i stål. Smart Jig boremaler benyttes for enkel tilpasning og montering.
  • Selvslukkende & halogenfritt: FRP-systemet er selvslukkende og halogenfritt. Det er UV-beskyttet, og tåler også svært lave temperaturer.
  • 3D-designbibliotek: FRP-systemet er tilgjengelig i våre 3D-bibliotek, for enklere engineering.

FRP/GRP Composite Suppost System