Kværner med nytt Hilti-utstyr
Tore Mathiesen og Kari Anne Øyen med det nye Hilti-utstyret til Kværner Stord.

Kværner først ute med ny festeteknologi fra Hilti

For å forbedre effektivitet, kvalitet og sikkerhet har Kværner investert i Hiltis splitter nye BX 3-BT installasjonsverktøy.

Ingen touch-up paint nødvendigNår Kværner skal installere grating bruker de X-BT gjengebolten. Den har vært på markedet i over 20 år, og er bransjestandard for å feste grating for offshore og landbasert industri. Nylig er det kommet en forbedret versjon på markedet, med en økning i tillatt uttrekkslast fra 180 til 360 kg.

Ved bruk av denne nye bolten, pluss en versjon som skrus i metall (S-BT) kan Kværner feste EIT-utstyr direkte på malte overflater, eller lage jordingspunkter. I tillegg har de brukt teknologien til å feste akustikkplater for å redusere støy i prosessområder på plattformer. Alt dette gjør de uten å sveise.

Disse produktene for å feste i stål, som kalles Hilti FoS (Fastening on Steel), er testet og sertifisert for bruk offshore. Det er raskt og enkelt å installere for de som har hatt opplæring. Når boltene er montert riktig kan de ha en levetid på 40 år i de mest utfordrende miljøer utendørs. Derfor har Hilti/Øglænd innført et obligatorisk 2-timers kurs som må bestås før man tar i bruk utstyret.

Omtrent 150 personer hos Kværner Stord har allerede gjennomført denne opplæringen. For å videre ivareta kvaliteten på installasjon har Kværner Stord ved Tore Mathiesen utformet et eget prosedyreverk for utstyrshåndtering og installasjon av Hilti FoS som dekker: 

  • Feste av EIT utstyr som kabelbaner, tubing, lys, instrumenter med mer.
  • Jording og utligningsjording
  • Feste av grating

Vi i Øglænd System er imponert over hvor profesjonelt Kværner håndterer denne teknologien, og ønsker lykke til med de nye røde effektivitetsredskapene!