Olje- og energiminister Terje Søviknes intervjuer Øglænd Systems fabrikkdirektør Martin Mildestveit.
Olje- og energiminister Terje Søviknes intervjuer Øglænd Systems fabrikkdirektør Martin Mildestveit.

Olje- og energiminister på bedriftsbesøk hos Øglænd System

I forbindelse med Offshore Strategikonferansen i Stavanger så har olje- og energiminister, Terje Søviknes, vært på bedriftsbesøk hos lokale leverandører til oljeindustrien.

Hos Øglænd System fikk olje- og energiministeren høre om planer for omstilling til nye industrier, ny teknologi, og ikke minst; hvordan vi sørger for konkurransedyktighet i et tøft marked.

Øglænd System satser på automatisering og effektiv produksjon i fabrikken på Klepp. På omvisning i fabrikken fikk olje- og energiministeren se flere investeringer som har forbedret produksjonsprosesser av opphengssystemer for kabler og rør til en rekke forskjellige industrier.

“Spennende å besøke en bedrift som da leverer noe som går inn i mange bransjer og har funnet sine nisjer, og konkurrerer selvfølgelig internasjonalt. Men klarer å levere produkter som holder høy klasse. Og ikke minst det at man klarer å få lette kabelgater, som gjør at man vinner på de installasjonene som er opptatt av å ha minst mulig vekt på disse kabelgatene,” forklarer Terje Søviknes i sin Facebook-video.  

Ny sag for kutting av Mekano® trekantskinner
Bilde: Øglænd System har investert i ny sag for kutting av Mekano® skinner.