Øglænd System har inngått rammeavtale med Statoil
Foto: Statoil

Johan Sverdrup-oppdrag til Øglænd System

Øglænd System har inngått rammeavtale med Statoil om produksjon og levering av opphengssystemer for 4 plattformer på Johan Sverdrup-feltet.

For Øglænd System betyr rammeavtalen at selskapet skal levere opphengssystemer til de fire plattformene, som utgjør første utbyggingstrinn av Johan Sverdup-feltet og at det kan bli mer når feltet skal bygges ut ytterligere.

Sikrer arbeidsplassene
- Vi håper og tror at det kommer mer etter hvert. Hvor stor kontrakten er i kroner, er ikke så lett å si, fordi det er en rammekontrakt. Men at den sammen med de andre avtalene vi har sikret oss i det siste, utgjør flere hundre millioner kroner, sier noe om omfanget. Kontrakten gir oss jobb i flere år, og den er et viktig bidrag til å sikre arbeidsplassene våre i flere år fremover, sier administrerende direktøri Øglænd System AS, Lauritz Løvø.

Kostnadsbesparende opphengssystemer
- Vi er svært stolte og svært ydmyke over at vi klarer å hevde oss i et tøft marked. Kontrakten vil bli styrt fra selskapets internasjonale hovedkontor på Klepp, og byr på en rekke spennende oppgaver. Den omfatter både engineering support, produktdesign, produksjon og levering av kostnadsbesparende og standardiserte multidisipline opphengssystemer, kabelstiger, kabelbaner, og vil på det meste engasjere alle 150 medarbeidere i Norge.  Og arbeidet starter umiddelbart, forteller Geir Austigard, konsernsjef i Øglænd Industrier AS.

Øglænd System AS er en produksjonsbedrift med hovedkontor på Øksnevad i Kleppe. Selskapet har ca.150 ansatte, omsatte i 2013 for 480 millioner kr. og er en del av konsernet Øglænd Industrier AS, som har selskap i 12 land og omsatte i 2013 for 860 millioner kr. Øglænd System utvikler, produserer og markedsfører multidisipline opphengssystemer, kabelbaner og –stiger til følgende industrier på verdensplan: Olje og gass, Infrastruktur, Skip, Vindkraft, Renseanlegg og Matvareindustri. Alt markedsføres under merkevarenavnet Øglænd System.På det norske markedet markedsfører Øglænd System også løsninger for gulvvarme, snøsmelting og frostsikring samt et stort utvalg av multidisipline opphengsløsninger og materiell for VVS.


Kontaktinformasjon:
Geir Austigard, Konsernsjef i Øglænd Industrier AS
Mobil: +47 99 24 75 00