FRP Glassfiber System på Bremnes Seashore settefiskeanlegg i Trovåg.

FRP-system på Bremnes Seashore settefiskanlegg

Øglænd System har levert opphengssystemer i FRP til Bremnes Seashore sin nye storsatsing; de investerer nå mellom 450 og 500 millioner kroner på et splitter nytt settefiskanlegg i Trovåg. Vår kunde, Helgevold Elektro, har hatt jobben med å utføre elektro- og automasjonsentreprisen.

Dette er et innendørsanlegg, men like fullt et anlegg med svært høy korrosivitet, blant annet på grunn av stillestående sjøvann. Oppdrettsnæringen er opptatt av at alt teknisk utstyr, så vel som resten av inventaret, skal være korrosjonsbestandig.

Helgevold Elektro hadde litt erfaring med FRP fra et tidligere settefiskanlegg, og har valgt å benytte opphengssystem i FRP hos Bremnes Seashore. Øglænd System har levert kabelstiger, armaturskinner, og alt av opphengssystem i FRP til prosjektet.

FRP installation at Bremnes Seashore Trovåg

FRP installation at Bremnes Seashore, Trovåg
FRP er en spesielt god løsning til settefiskanlegg der en ikke ønsker rustdannelser.


FRP Glassfiber System

FRP egner seg svært godt i industriområder med korrosivt miljø. FRP leveres i alt fra lette installasjoner, til kraftig utstyr for tyngre belastninger.
Fordelene ved å velge FRP Glassfiber System:

 • Korrosjonsbestandighet
  FRP har svært god korrosjonsbestandighet. Systemet kan om ønskelig leveres med FRP-tilbehør i stedet for syrefaste, for spesielle applikasjoner.

 • Rask og fleksibel installasjon
  Fleksibel installasjon. FRP-systemet kan kombineres med våre andre opphengssystemer. Smart Jig boremaler benyttes for enkel tilpasning og installasjon.

 • Selvslukkende & halogenfritt
  FRP-systemet er selvslukkende og halogenfritt. Det er UV-beskyttet, og tåler også svært lave temperaturer.

 • 3D design bibliotek
  FRP-systemet er tilpasset våre 3D design bibliotek, for lettere engineering support. Vi drar nytte av vår lange erfaring innen olje & gass- og vindkraftindustrien.

 

FRP installation at Bremnes Seashore Trovåg

FRP installation at Bremnes Seashore Trovåg

FRP installation at Bremnes Seashore Trovåg

 

Kunden om FRP systemet:
 

I tillegg til korrosjonsbestandigheten, så er utstyret lett å arbeide med. Alt arbeidet med kapping og tilpasning kan gjøres innendørs, uten gnister og fare for brann.

- Svein Tore Veim, Prosjektleder hos Helgevold Elektro.