Mange kjente og populære DBS-sykler.

Jubileumsutstilling for Jonas Øglænd på Vitenfabrikken

I 2018 er det 150 år siden Jonas Øglænd ble etablert, og Vitenfabrikken feirer dette jubileet med å vise frem sin største temporære utstilling hittil – Øglænd 150. Her er det mange spennende konkurranser og utfordringer for både store og små. 

Mange vil kanskje få et gjensyn med sin første DBS-sykkel her. Mens den yngre generasjonen har mulighet til å lære mer om selskapet som formet Sandnes-regionen. Uansett vil en tur til Vitenfabrikken vekke gode minner og skape nye for de yngste.

Over to etasjer er Øglænds to hovedgrupper vist frem; tekstil og konfeksjon, og metall med sykkel- og motorsykkelproduksjon. Du kan få prøve deg å kjøre Tempo-motorsykkel gjennom gatene i Sandnes eller kle deg opp i klær fra Øglænds kolleksjoner fra flere tiår.  

For oss har det vært viktig å bidra siden Øglænd System er en del av arven etter Jonas Øglænd. Vi har montert et Mekano®-system i 3. etasje hvor besøkende kan konkurrere om å montere våre opphengssystemer for kabler og rør. Disse systemene er tro kopier av kabelgater som man finner på offshore plattformer.   

Ta turen til Vitenfabrikken for en spennende utstilling!

Vitenfabrikkens åpningstider

Tirsdag, torsdag og fredag kl. 10-15
Onsdag kl. 10-20
Lørdag kl. 11-16
Søndag kl. 12-17