HSE

Vi bidrar til din sikkerhet

Visste du at sikkerhetsytelse er en av de viktigste faktorene vi tar i betraktning når vi utvikler nye Øglænd System-produkter? De er nøye utviklet med sikkerhet i tankene for hvert steg av installasjonsfasene.

Før installasjon

Våre systemer er laget av korrosjonsbestandige materialer som rustfritt stål, varmgalvanisert stål og fiberforsterket plast. Før lansering av nye produkter går de som oftest gjennom prototypetesing, simulert mekanisk analyse, og en rekke andre spesialist testmetoder for å være sikker på at produktene passer formålet, og at kvaliteten er opprettholdes. 

Vi tester ofte produkter i vårt eget interne testlaboratorium her i Norge, eller hos internasjonalt uavhengige tredjepartsbyråer som DNV GL og American Bureau of Shipping (ABS).

HSE

Under installasjon

Alle våre produkter kommer med installasjonsmanualer med illustrasjoner som gjør monteringen trygg og enkel. Ved installasjon bør man av sikkerhetshensyn bruke kevlarhansker, vernebriller, hørselsvern, hjelm og vernesko.

Selvlåsende skurer er standard i alle våre systemer, disse skruene festes enkelt i perforeringen av Øglænd System-produkter og kan skrus inn med bruk av bare én skiftenøkkel eller fastnøkkel. Dette forenkler monteringsprosessen og legger til rette for rask og trygg fastskruing.

Det er ikke nødvendig å sveise når man modifiserer MultiGrid® systemet. Siden det kun er behov for kaldt arbeid, så forbedrer det effektiviteten og sikkerheten med systemet. 

Våre systemer er modulære og designet slik at man skal kunne unngå tunge løft. Flesteparten av våre produkter kan enkelt bli kuttet, bært og løftet på plass. Det modulære designet sørger for trygge arbeidsforhold for personell med lavere løftevekt, og reduserer samtidig kostnadene forbundet med heising. 

HSE

Etter installasjon

MultiGrid® konseptet gir økt fleksibilitet. For kunder som opererer offshore betyr det at framtidige systemendringer krever mindre arbeidskraft på riggen, plattformen eller vindmøllen. Med færre ansatte utsatt for tidvis farlige arbeidsforhold vil det bli lavere operasjonskostnader gjennom hele levetiden og økt generell sikkerhet.

De fleste produktene og systemene våre blir levert sammen med muttere som har anti-vibrasjonsteknologi. Når et system har blitt installert sørger skruens unike design for at systemet blir på sin plass, selv når vibrasjoner oppstår. En stor fordel med tanke på å redusere vedlikeholdsarbeid og øke sikkerheten. Det er også hvorfor våre anti-vibrasjonsmuttere er anbefalt av DROPS (Dropped Object Awareness and Prevention).