Precision for Decision

Strukturanalyse med Mekano®

Øglænd System har utviklet et nytt digitalt verktøy for strukturberegning, Precision for Decision (P4D®). P4D® er en ny prosess som svarer på bransjens etterspørsel og krav til standardisering og digitalisering, ved å redusere engineering-tid og gjøre vår produktportefølje smart.

P4D® tar i bruk kunnskap og teknologi hentet fra bil- og forsvarsindustrien. Vi har videreutviklet teknologien til å passe vårt innovative, lette og modulære Mekano® opphengssystem. Ved å følge en tankegang om masseproduksjon av standardiserte løsninger, har vi utviklet et verktøy som gjør det økonomisk og enkelt å ta i bruk avansert teknologi til å beregne strukturell dokumentasjon med banebrytende nøyaktighet.

Selskaper som utvikler nye biler, stridsvogner og missiler opererer med millionbudsjetter, ekspertgrupper, avanserte testanlegg og kraftig simuleringsteknologi. Prosjekter tar flere år. Målet vårt var å kunne beregne lastekapasitet til rørsupportering. Da behøvde vi en prosess som var raskere, mer effektiv, robust og uavhengig av et arbeidsmarked med begrenset ekspertise.

Øglænd System satte i gang et dristig utviklingsprogram, som etter tre år lyktes i å automatisere hele finite element-prosessen (forbehandling, kalibrering, iterasjon, simulering og etterbehandling). Prosessen er standardisert slik at den krever minst mulig tilførsel for å få ut ferdig beregning. Forberedelsen, gjennomføringen og dokumentasjonen av analysene ble redusert fra måneder til minutter. Dette gjør at vi kan tilby avansert finite-element analyse på en innovativ og enda mer kostnadseffektiv måte enn de konvensjonelle beregningsverktøyene som brukes i dag.

 

Ved å utvikle en automatisert, robust og fleksibel finite-element plattform utvider Øglænd System bruken av lette modulære opphengssystemer til mer kritiske applikasjoner. Mekano® systemet brukes allerede til EI&T og HVAC og er et fordelaktig system med tanke på miljø, HMS, fleksibilitet, vekt- og kostnadsbesparelser. Med P4D® kan Mekano® systemet levere disse fordelene til flere disipliner og nye markeder – i tillegg til betydelige engineering besparelser!

 • Pre-engineered Mekano® opphengssystem
  Med P4D® bygger vi inn engineering i skinnene, slik at vi kan tilby mest mulig besparelser i form av kostnad og tid allerede i designfasen.
   
 • Precision for decision
  I P4D® modelleres Mekano® skinner med eksakt geometri, material og festemateriell. Dette gjør at styrken til produktet ivaretas gjennom engineering, slik at produktvalg optimaliseres.
   
 • Tverrfaglig dokumentasjon
  P4D® støtter kombinasjoner av disipliner i samme dokumentasjon. På denne måten muliggjør vi engineering på tvers av prosjekter.
   
 • Standardisering med fleksibilitet
  En kombinasjon av MultiGrid® og P4D® gir optimal designfleksibilitet. Pre-engineered Mekano® systemer er tilgjengelige i 3D-biblioteker, der designere kan velge en utprøvd løsning, og unngå dyre gjentakelser mellom design, tegning, og engineering.
   
 • Full dokumentasjon
  P4D® leverer automatiske rapporter i et standardisert format, slik at dokumentasjonen vi leverer kvalitetssikres på samme måte som våre fysiske produkter.  

 

Fremtidsrettet teknologi

For Øglænd System er neste generasjons opphengssystemer tverrfaglige med flere fag i ett felles opphengssystem, modulære, og digitalt tilgjengelige. Tverrfaglige systemer sørger for optimal utnyttelse av materiell. Modulære systemer gir unik fleksibilitet under installasjon og vedlikehold, og muliggjør on-site modifikasjoner og tilpasninger. Siden produktene også er tilgjengelige i 3D-biblioteker, blir det enkelt og effektivt å integrere produktet i en digital hverdag.

Men disse innovasjonene er ikke forenlige med gårsdagens strukturverktøy. Ta for eksempel trekantskinnen Mekano® sin innovative geometri – en kilde til både styrke og fleksibilitet – som fungerer dårlig med tradisjonelle verktøy hvor bjelker og knutepunkter er matematisk representert som linjer og hengsler. Mekano® krever mer enn strukturverktøyene hittil har klart å levere.

Live test:

P4D simulering:

P4D simulering over live test:

 

Motorkraften bak P4D®

Gjennom avanserte algoritmer kan P4D® realisere Mekano® systemets fulle potensial. P4D® er bygget på Finite Element koden IMPETUS Afea, som er en moderne, ikke-lineær, eksplisitt Finite Element kode. Med denne teknikken håndteres fysikken lokalt, slik at komplekse og ikke-lineære problemer kan løses nøyaktig. Resultatet er at mye mer av Mekano® sin mekaniske styrke er tilgjengelig og dokumenterbar.

I motsetning til sveiste løsninger, tilbyr en modulær og tverrfaglig tilnærming en helhetlig tankegang som fokuserer på hele livsløpet til systemet. Kunnskapen vi har låst opp gjennom P4D® er den siste brikken i vårt systemtilbud til kunder, som gjør at vi kan tilby et innovativt og integrert miljø for opphengssystem. Dette markerer at neste generasjons opphengssystem har ankommet.

Ikke nøl med å kontakte oss for å lære mer om hvordan P4D® kan hjelpe dine prosjekter oppnå en sømløs integrasjon av design, engineering, installasjon, og vedlikehold.